19. til 25 juli 2020 på Ålborg Efterskole

Mere information om Familielejr 2020 er på vej.

Mød underviserne

Se hvad deltagere fortæller om lejren

Tilmeld nu!

Om Familielejr

Familier kan være sammensat på mange måder. Traditionelt opfatter vi en familie som en far, en mor og nogle børn. En familie kan også være en enlig forælder med børn, bedsteforældre med børnebørn eller par uden børn. Fælles for alle disse er, at de indgår i relationer med de udfordringer det giver. Alle er velkomne på sommerlejr ..... familier, par og singler ....

Det kan du bl.a. opleve i:

I år indleder vi et tema om sundhed i bred forstand.

Sundhed…  er det ikke noget man enten skal spise eller ikke må spise, og den ene trend afløser den anden i en uendelig strøm?

Er det et medlemskab af fitness, som jeg alligevel aldrig får brugt?

Eller har det noget med stress at gøre?

Mange af os synes nok at alt det med sundhed er en jungle. Vi ved måske godt, at det kunne være bedre med tallet på badevægten, det psykiske overskud, konditallet, søvnen, mindre skærmtid, glæden over den fantastiske krop Gud har skabt mig med og meget andet.

Læs mere her

I år får du som kvinde mulighed for at være en del af en kvindegruppe. Vi har igennem mange år haft en gruppe for singler, men vi kunne godt tænke os at lave et tilbud der istedet er målrettet kvinder. Du deltager i undervisningen som normalt, men mødes i gruppen efter formiddagsundervisningen.

Her er der plads til at være kvinde, og du kan deltage her om du er single eller bare gerne vil kunne dele liv med andre kvinder.

Er du på lejren sammen med dig ægtefælle og gerne vil deltage i kvindegruppen, så anbefaler vi at I deler jeg i hhv. kvinde- og mandegruppen.

Gruppen ledes af Anna-Marie Tragvad og Vivi Augustenborg.

Tilmeld dig gruppen her. (Du skal allerede være tilmeldt lejren)

Mænd og maskulinitet. Det kan for mange moderne mænd være svært at håndtere i et samfund hvor kønsroller og -identitet er under pres.

Vi vil gerne anerkende at mænd og kvinder ikke er ens. Mænd har også brug for ikke altid at skulle passe ind i feminine mønstre, men have lov til at være mænd og være sammen med andre mænd.
Derfor giver vi i år mulighed for at tiltage i en mandegruppe, som ledes af Helge Børven.

Så trænger du til at have lov til at være mand, at kalde en spade for en spade og for nogle timer at glemme politisk korrekthed, så tilmeld dig årets mandegruppe.
Er du på lejren sammen med din ægtefælle, så kunne det være en mulighed at I deltager i hhv. mand- og kvindegruppen.

Tilmeld dig gruppen her. (Du skal allerede være tilmeldt lejren)

Og alt det andet:

Fællesskabet

Lejren er tværkirkelig og giver rig mulighed for at nyde fællesskabet med mennesker fra vidt forskellige kirkelige sammenhænge. Gennem undervisningen behandles behov, som alle familier genkender fra deres hverdag. Der tages udgangspunkt i Bibelen.

Program for alle

Sideløbende med voksenprogrammet, er der program for børn og teenagere i forskellige aldersgrupperne

Voksengrupper

Efter formiddagens undervisning deltager alle i debatgrupper, hvor man drøfter dagens undervisning. Grupperne er en unik mulighed for at jeres tanker og erfaringer om emnerne og jeres eget familieliv i fortrolighed med mennesker med vidt forskellig baggrund. .

Familiearbejdets mål

Familier På Vej arbejder for at familier får opbygget sunde relationer mellem mand og kvinde samt omsorgsfulde relationer til børnene. Vi ønsker at medvirke til at opbygge stærke og velfungerende familier som trives og har overskud til at tjene i menighederne og i samfundet.

Vi tror på at sundhed i relationer, familie og parforhold starter med det enkelte individ. Med os selv, vores forhold til Gud, vores medmennesker og os selv.  Derfor handler det ikke kun om hvordan vi er sammen, men hvem vi er og hvad vi bringer ind i ligningen.

Vi mener også at sundhed er mere end god kommunikation. Det handler også om hvordan vi passer på os selv og hinanden. Hvordan vi bruger vores tid, vores krop, mad osv.

Vi ønsker at se mennesker leve et ægte levet liv og ikke et liv hvor virkeligheden er noget vi flyger fra.