Måske tænker du: Familielejr – det må være for familier med mor, far og et eller flere børn!

Det er det også! – Men bestemt ikke kun for dem!

Selv tog jeg for mange år siden på min første familielejr som køkkenhjælp, fordi nogle af folkene bag lejren havde mødt mig med stor kærlighed, da jeg var i en meget sårbar situation!

Det fantastisk varme fællesskab i køkkenet og ved aftenmøderne gav mig rigtig meget, og Gud fik lov at vise mig mere af sin kærlighed.

På senere lejre fik jeg lov at “snakke talerne efter munden” (tolke), fordi lejrens undervisere ofte er fra udlandet. Da jeg så mødte min mand Leif, skulle han naturligvis også med på lejr. Vores to dejlige piger, Sarah og Mirjam har også været med og haft glæde af at være med i børne-, junior- og teenagegrupperne gennem deres opvækst.

Handicap ingen hindring! 

I 2004 var Leif blevet meget syg og bl.a. afhængig af kørestol, så var det mon muligt for os at komme på lejr?

Ja, det blev muligt! Vi spurgte vores kommune, om de ville støtte økonomisk, så vi kunne få en hjælper med til Leif. Sagsbehandleren bevilligede heldigvis opholdet til Leifs nevø, så han kunne komme med og hjælpe Leif. Ellers kunne det slet ikke have ladet sig gøre.

Andre familier, vi har mødt på lejren, har haft børn med forskellige handicaps. Mange af dem har også fået økonomisk støtte fra kommunen til en hjælper til deres barn.

Opfordring: Hvis der er en handicappet i jeres familie, så lad det ikke være en hindring for at tage på lejr med “Familier På Vej!” Spørg jeres kommune om støtte!

En måned efter lejren i 2004, døde min kære Leif; men pigerne og jeg var enige om at fortsætte med at komme på “Sommer-sted -ferie” med “Familier På Vej.” Som enke og alenemor kan jeg stadig ikke undvære den gode undervisning og fællesskabet på lejren.

Ses vi til sommer i uge 30?