Vi deltog første gang i familielejr i 2010 på opfordring fra mennesker fra den kirke vi kommer i Esbjerg. Her var specielt to familier som talte varmt for at deltage på familie lejeren. Da den ene havde børn i samme aldersgruppe som vores og var i nogenlunde samme livs situation, blev jeg fristet af tilbuddet og gik hjem og læste mere på nettet. Jeg overtalte min mand til at tage med.

Lejeren i 2010 var en stor oplevelse på mange måder, med enkelte skuffelser (som jeg skrev i min evaluering sidste år – mad og ingen styr på børnegrupperne – som var hovedårsagerne til at vi var taget med) David var helt vild efter sidste års lejr og ønskede at komme af sted igen i år. Christian og jeg talte om udbyttet fra sidste år og blev hurtigt enig om at vi ville give det endnu et forsøg, så af sted gik det igen i år til sommersted.

Lejeren i 2011 var også en stor oplevelse. Gensynsglæde med 7 ud af 9 fra sidste års gruppe – fantastisk. I igen i gruppe med 4 fra sidste år – fedt det giver tryghed og noget at arbejde videre på. 4 nye i gruppen, yes mulighed for at lære nye mennesker at kende. Gruppen fungerede godt i år også selvom den ikke var så homogen som sidste år. Dejligt med stor aldersspredning – hvor har vi nydt godt af erfaringer fra 48 års ægteskab. Vi græd, lo, trøstede, og bad sammen i gruppen, alle var lige uanset alder, køn eller baggrund. Alle havde noget med som mindede om vores eget og alle havde noget med som andre kunne lære af. Fællesskabet voksede time for time – dag for dag.  Vi glæder os allerede til næste års lejr.

Personligt fik vi et gevaldigt og tiltrængt spark bagi da vi var til samtale med Bram og konen. Der blev lavet aftaler som hvis de formentlig overholdes er med at rede vores ægteskab på langt sigt. Vi har i hvert fald lovet hinanden at vi i år vil følge op på det vi har lært inden vi skal på lejr næste år.

Jeg har kun roser for arrangementet i år. Jeg netop i aften talt med en veninde og “pralet” af vores “ferie”. Så hvem ved måske vi har en ny familie med til næste år

Jeg tror ikke på tilfældigheder – der har altid været lagt en plan for mig – guds plan – og den er ved at rulle sig ud.

Kærlig hilsen
Dorte, Christian, David og Andreas