Som enlig mor til min næsten 12 årige datter,ville jeg, som andre forældre, gerne holde sommerferie på den bedst tænkelige måde, både for hende og mig selv, indenfor de økonomiske rammer vi har.

Vi har før været på familiehøjskole, og nydt det meget.

En helt almindelig sødag, efter Gudstjenesten i Karlslunde Strandkirke, fandt jeg en folder om Sommerlejr i Sommersted i Sønderjylland, der hedder ” Familier på vej “.

Det fremgik, at det var en kristen tværkirkelig lejr med arrangementer og undervisning for både børn og voksne, OG for både ægtepar og SINGLER !!

Samtidig var det i et prisleje, der modsvarede, hvad vi formåede at betale.

Der blev hurtigt sendt en tilmelding på mail, som straks blev bekræftet.

Min datter går på en kristen friskole og havde en dag en af sine klasse veninder med hjem, og da hun skulle hentes af sin mor, faldt snakken på sommerferie.

Jeg viste folderen frem og den blev udlånt til familiediskussion hos dem.

Efter kort tid kunne vi modtage den glædelige meddelelse, at deres familie , som består af forældre med tre børn, også havde tilmeldt sig .

Stor var glæden og forventningen.

Vi havde aldrig hørt om lejren eller om nogle, der havde været på lejr.

Straks vi ankom på Sommersted Efterskole, hvor vi skulle være en hel uge, kom der flere hen og konstaterede, at vi var NYE!!

Det undrede mig, – hvordan de mon kunne SE det på os ???

Svaret var jo enkelt! en MEGET stor del af deltagerne havde været på lejr mellem 6 og 10 gange, nogle med indlagte pauser, men de vendte altid tilbage.

Det undrede mig, og jeg forstod ikke rigtig , hvordan man kunne holde ferie det samme sted, så mange år i træk.

DET var så kun, til vi selv oplevede lejren og alle de varme og søde menneske, vi mødte der!!

Vi ankom søndag eftermiddag, og allerede onsdag morgen annoncerede min datter: ” Her kommer vi også næste sommer, mor!”.